strand clockLessen vanaf 5 oktober 75 minuten ipv 60 min.

Volgens een gezegde geeft een meditatieleraar aan zijn leerling het volgende advies: “Mediteer iedere dag een uur. Alleen als je geen tijd hebt, als je het te druk hebt, mediteer dan twee uur.” ….

Per 5 oktober worden de lessen een kwartier langer: 75 minuten ipv 60 . Dit is een lang gekoesterde wens van een aantal docenten waaronder ik zelf. – Maar er kwam maar geen goed moment. Altijd  was er weer een reden waarom het niet zou kunnen. Ook nu kan ik weer allerlei redenen bedenken, die daartegen spreken. En we doen het toch.
Omdat ik geloof dat we er vooral baat bij zullen hebben.
Omdat een kwartier extra juist die ruimte kan geven. Om bvb wat meer tijd voor pranayma (ademhalingsoefeningen)  of een moment van meditatie te nemen, om zowel actieve als ook ontspannen onderdelen in de les goed de ruimte te geven, om net iets dieper in de ervaring van een houding te kunnen komen, …om ook de savasana alle tijd en ruimte te geven die het verdient.
En ik geloof dat het wellicht juist nu het goede moment kan zijn: nu we op veel gebieden ‘strakker’ zitten met allerlei regels, afstanden etc, dat het goed kan zijn om ons deze tijd, deze ruimte te gunnen.

Zie ’tarieven’https://www.mareyoga.nl/tarieven/ voor de nieuwe tarieven per oktober, zie ‘ rooster’ https://www.mareyoga.nl/rooster/voor de nieuwe start en eindtijden van de lessen.