MareYoga • e-mail • Stille Mare 11, Leiden

Lesvormen

Verschillende lessen bij MareYoga

In het kort

De lessen zijn open voor alle niveaus. De docent zal zo nodig verschillende opties of aanpassingen voor de houdingen geven. Luister altijd naar je eigen lichaam en beoefen yoga zodat het voor jouw lichaam passend is.

Kenmerken van lessen

Heb je belangstelling voor een meer dynamische en actieve les? Kies dan voor  vinyasa yoga  les. Houd je van langzamere bewegingen en een rustiger les? Dan zijn de hatha, yin yoga geschikte lessen voor je. Yin Yang Yoga is ook rustig, maar het Yang gedeelte is net iets krachtiger/ actiever dan de hatha lessen.

Maar: het is ook leuk om eens iets te proberen wat misschien minder bij je ‘past’ en je te laten verrassen.

Boek hier een les of lees meer over de docenten van MareYoga

Lesvormen op een rijtje

HATHA YOGA/ GENTLE HATHA FLOW

Hatha is de basis van alle fysieke yoga beoefening. Bij MareYoga zijn de hatha lessen over het algemeen zacht en toegankelijk voor iedereen. Er komen zowel staande als zittende en liggende houdingen aan bod.
Een Gentle  hatha flow les is minder statisch dan een hatha les. In rustige bewegingen op je ademritme onderzoek je wat de houdingen voor jou kunnen betekenen. Ook deze les is mild qua intensiteit.

maandag 18.45 uur

dinsdag  20.30 uur

woensdag 10.45 uur en 20.30 uur

zaterdag 10:00 uur

YIN YOGA

Yin Yoga bestaat voornamelijk uit zittende of liggende houdingen. De houdingen zijn variaties op klassieke hatha houdingen, maar worden langer (meestal 3-5 minuten, soms langer) aangehouden. Op fysiek niveau richt yin yoga zich meer op het bindweefsel dan op spieren. Daarnaast heb je in Yin veel tijd om ook je mentale processen te onderzoeken. De uitdaging zit hier vaak in de eenvoud. Over het algemeen worden Yin lessen als heel ontspannen ervaren.

woensdag 18.45 uur

VINYASA YOGA

Vinyasa Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga waarbij je op het ritme van je ademhaling van houding tot houding beweegt.
De houdingen in een vinyasa les liggen niet vast maar  kunnen per les verschillen. Ook het tempo kan variëren: zo blijf je soms bewust een aantal ademhalingen in een houding om te verdiepen, en beweeg je een andere keer op elke ademhaling naar een nieuwe houding, waardoor je meer in een flow beweegt.
In Vinyasa lessen werk je zowel aan kracht als aan flexibiliteit. De focus op beweging en ademhaling helpt je om je geest te kalmeren.


dinsdag 18.45 uur
woensdag 9.00 uur

YANG HATHA FLOW

In de Yang Hatha Flow komen meer krachtige, spierversterkende houdingen aan bod, dan in de meeste van onze overige hatha lessen. Het tempo is rustig, en trager dan in de vinyasa lessen.
Geschikt voor iedereen die graag naar de hatha lessen komt, maar misschien wat meer aan kracht wil werken. Uiteraard zijn er ook altijd houdingen die de flexibiliteit bevorderen. En geschikt als je de vinyasa les misschien net te uitdagend of te dynamisch vindt. Voor veel houdingen krijg je daarnaast opties om ze aan te passen aan jouw lichaam.

zondag 10.00 uur
de les is in het Engels

YIN YANG YOGA

Yin Yang Yoga  combineert zonnegroeten en staande houdingen met zachte Yin oefeningen. Deze les wordt over het algemeen wat steviger ervaren dan een ‘gewone’ Hatha les of Gentle Flow

vrijdag 10.00 uur

 STOEL YOGA

Stoelyoga is een milde en toegankelijke vorm van yoga. De oefeningen worden grotendeels zittend op de stoel uitgevoerd. Soms gebruiken we de stoel ook als ondersteuning voor staande balansoefeningen. Je zult verrast zijn hoeveel er mogelijk is op en rond de stoel.

woensdag 17.15 uur
de cursus staat bij voldoende belangstelling

 YOGA4PARKINSON

Bewegen is extra belangrijk als je een bewegingsbeperking hebt zoals de ziekte van Parkinson. Bewegen gaat dan steeds moeilijker waardoor veel dingen een steeds grotere uitdaging vormen. Yoga kan positief doorwerken op een aantal gebieden.

maandag 11.00 uur

Boek hier een les of lees meer over de docenten van MareYoga

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!