MareYoga • e-mail • Stille Mare 11, Leiden

Yoga met bewegingsbeperking

Yoga met een bewegingsbeperking

In het kort

De lessen zijn open voor alle niveaus. De docent zal zo nodig verschillende opties of aanpassingen voor de houdingen geven. Luister altijd naar je eigen lichaam en beoefen yoga zodat het voor jouw lichaam passend is.

Kenmerken van lessen

Heb je belangstelling voor een meer dynamische en actieve les? Kies dan voor  vinyasa yoga  les. Houd je van langzamere bewegingen en een rustiger les? Dan zijn de hatha, yin yoga geschikte lessen voor je. Yin Yang Yoga is ook rustig, maar het Yang gedeelte is net iets krachtiger/ actiever dan de hatha lessen.

Maar: het is ook leuk om eens iets te proberen wat misschien minder bij je ‘past’ en je te laten verrassen.

Boek hier een les of lees meer over de docenten van MareYoga

Lesvormen

STOELYOGA

WAT IS STOELYOGA?

Stoelyoga is een milde en toegankelijke vorm van yoga. De oefeningen worden grotendeels zittend op de stoel uitgevoerd. Soms gebruiken we de stoel ook als ondersteuning voor staande balansoefeningen. Je zult verrast zijn hoeveel er mogelijk is op en rond de stoel.

VOOR WIE?

Stoelyoga is voor iedereen haalbaar – ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Het is bijzonder geschikt voor mensen die moeite hebben om op de grond te zitten of vanaf de grond op te staan.
Het tempo van de les is rustig. Bewegen en verstillen vanuit een vriendelijke en nieuwsgierige houding met respect voor je lichaam staan voorop. Je hoeft niets te presteren of te bereiken.

En ook al hoef je niets te bereiken, je zult bij regelmatige beoefening merken dat (stoel-)yoga je helpt om je lichaam sterk en soepel te maken en te houden. Het kan je ondersteunen om vitaal en ontspannen te blijven.

YOGA4PARKINSON

BEWEGEN IS BELANGRIJK

Bewegen is extra belangrijk als je een bewegingsbeperking hebt. Zoals de ziekte van Parkinson. Bewegen gaat dan steeds moeilijker waardoor veel dingen een steeds grotere uitdaging vormen. Yoga kan positief doorwerken op een aantal gebieden. En goed nieuws: yoga kan altijd, op je eigen niveau!

Met behulp van eenvoudige bewegingsoefeningen, aandacht voor de adem en het leren focussen van gedachten werken we aan mobiliteit, kracht, balans en ontspanning. De basis is een vriendelijke, zorgzame houding naar onszelf toe en naar ons lichaam.

Leef je met (iemand met) een bewegingsbeperking of ken je iemand die baat kan hebben bij yoga? Klik hier om contact op te nemen voor nog meer informatie of aanmelden voor een proefles.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!