Yogaschool Yoga Leiden Mirja Zitzner Yin Yang yogaVinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga . In het Sanskriet betekent Vi-nyasa “op een spciale manier (vi) plaatsten (nyasa)”: De houdingen volgen elkaar op in een vloeiende beweging.

Vaak zijn zonnegroeten de basis van een vinyasa les en wordt deze uitgebreid met andere houdingen. In tegenoverstelling tot Ashtanga Vinyasa Yoga, kent vinyasa yoga geen vaststaande reeks houdingen en is er  veel vrijheid in de samenstelling van een les. Er zijn geen houdingen die per definitie in elke les terug komen. Ook is er veel ruimte om te variëren kwa tempo en intensiteit van een les.

In vinyasa yoga werk je aan kracht, flexibiliteit, coördinatie en balans (ook al zou ik het liever niet ‘werken’ willen noemen: je doet het gewoon, en als gevolg daarvan zal je je op boven genoemde gebieden ontwikkelen.). Daarnaast is aandacht voor de adem een belangrijk onderdeel. 

Wat voor alle yoga geldt, geldt zeker ook voor vinyasa yoga: je hoeft het allemaal niet te kunnen, je kunt er stap voor stap aan werken, op je eigen niveau en passend bij jou lichaam. Het helpt wel, als je plezier beleeft aan fysiek wat intensere beweging, zweten, en jezelf zo nu en dan uit te dagen en te laten verrassen 🙂 

Vinyasa Yoga proberen?

Bij MareYoga worden de Vinyasa lessen op dit mometn gegeven door Mirja (maandag, 20.30 uur en woensdag, 9.00 uur) en Hannah (dinsdag, 18.45 uur)