MareYoga • e-mail • Stille Mare 11, Leiden

Docenten

De docenten van MareYoga

klik op het plusje om meer te lezen

Anastasia Iliukihina

Anastasia Iliukhina

Anastasia Iliukhina docent MareYoga“Mijn wortels liggen in Rusland in de prachtige havenstad Vladivostok, aan de Japanse Zee. Ook heb ik 4 jaar in Sint-Petersburg gewoond.
Ik was toe aan een pauze en wilde de wereld zien, toen ben ik vertrokken naar Nieuw-Zeeland. Dit wáánzinnig mooie land heeft een groot cadeau aan mij gegeven – het ontmoeten van mijn man. De reis is toen verder gegaan naar het rustige Leiderdorp. Waar ik nu al sinds november 2011 woon. In 2016 hebben wij samen een wonder mogen aanschouwen: de geboorte van onze zoon Azarian.

Mijn eerste kennismaking met yoga was bijna twintig jaar geleden toen ik tekeningen met asana’s op een oud papier in mijn vaders boekenkast had gevonden. Ik keek naar de plaatjes en probeerde Sanskrit woorden te lezen en kreeg er een warm gevoel van in mijn hart.

In Sint-Petersburg heb ik in 2013 een Hatha Yoga opleiding afgerond en in 2017 een Kinder yoga opleiding. Yoga maakt mij sterk en tegelijkertijd zacht, ontspannen, soepel. Niet alleen lichamelijk maar ook in de manier van denken en leven, die ervaring wil ik met jullie delen. Hopelijk wordt het doen van de verschillende oefeningen als een ware massage voor je lichaam en geest, waardoor je steeds meer bevriend zult raken met jezelf.

Practice and all is coming”, zei Pattabhi Jois en ik ben het helemaal met hem eens.”

Hatha Yoga
dinsdag 20.15 uur & woensdag 20.15 uur

Vinyasa Yoga
woensdag, 19.00 uur

Les boeken >
Eva de Haan

Eva de Haan

Eva de HaanTijdens haar reizen door India is haar interesse voor yoga gewekt.

In de winter van 2005-2006, is ze 6 maanden naar India gegaan om daar een intensieve yoga opleiding te volgen. Ze is daar opgeleid tot Ashtanga Vinyasa Yoga instructeur bij Masterji Vishwanath in Bangalore in India. In 2007 heeft Eva haar eigen yogaschool Yoga Spirit in Leiden opgericht.

Eva heeft in de jaren daarna diverse workshops gevolgd in het binnen- en buitenland en zich ook in andere yogastijlen verdiept.

Vanwege haar liefde voor rust en ruimte, en natuur, woont Eva sinds het voorjaar 2015 in de kop van Noord Holland, omringd door groen en water. Hier verzorgt zij ook lessen in de gemeente Hollands Kroon, en is ze heel blij met haar tuin en moestuin!

Van 2007 tot 2017 leidde Eva de Studio Yoga Spirit. Sinds najaar 2017 is hier MareYoga gevestigd waar Eva regelmatig een les verzorgt.

Voor informatie over Eva’s lessen in Noord Holland zie ook www.yoga-spirit.nl

Gentle Hatha Flow
vrijdag 9.15 uur

Les boeken >
Esther Tops

 

foto Esther TopsInteresse in het helende, vitaliserende karakter en de diepgang van de bewegingsleer Do In vanuit de Chinese geneeswijze deden Esther een paar jaar geleden besluiten de opleiding bij Do In Academy bij Lilian Kluivers te gaan volgen. In de eerste instantie zomaar voor haarzelf om zich lekkerder in haar vel te voelen, leren meer rust toe te laten en voor de fysieke en mentale gezondheid. Maar in 2017 kwam ineens ook de mogelijkheid tot lesgeven op haar pad, wat Esther sindsdien een paar keer per week met veel plezier en toewijding doet. ” De wisselwerking van het ‘geven en ontvangen’ maakt het delen van Do In voor mij mooier dan ik had kunnen bedenken.”

Do-In
dinsdag 19.00 uur

Les boeken >
Liesbeth Bergman

Liesbeth Bergman

liesbeth bergman docent MareYogaLiesbeth heeft zo’n 20 jaar ervaring met yoga en volgde in 2007 de Sivananda docentenopleiding in Schotland.

Daarna is zij bij Yoga Spirit (de voorganger van MareYoga) les gaan geven en doet dat nu inmiddels 10 jaar met veel plezier.

Liesbeth voltooit dec 2017 de 2-jarige meditatieopleiding voor docenten bij Deva Deva in Lisse.

“Ik zie yoga en meditatie als een way of life en wil beide vormen meer gaan integreren: door tijdens een yogales ook aandacht te geven aan de rust in jezelf en vanuit die stilte in concentratie met het lichaam bezig te zijn. Yoga en meditatie hebben mij een stevige basis gegeven om mee te bewegen met de uitdagingen van het leven.”

Yin Yang Yoga
vrijdag 11.30 uur

Les boeken >
Leonie Pieters

Leonie Bor docent MareYogaLeonie is al meer dan 26 jaar bezig met verschillende vormen van yoga en meditatie en heeft op dit gebied verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, waaronder Raya yoga opleiding (Peter van Lieshout), Vinyasa yoga opleiding (Johan Noorloos),  Deugdenopleiding ( Patty Jongemaets), Meditatieopleiding (Pieter Scheffe)  en Yin yoga (Skadi van Paasschen).

“Yoga is voor mij de verbinding tussen lichaam en geest. Het heeft mij meer ontspanning gegeven, ook ben ik bewuster gaan leven.
Tot mijn 20e heb heb ik heb ik veel aan atletiek gedaan. Hardlopen was een mooie manier om mijn hoofd “leeg” te maken en ik hou van bewegen. Scolioses in mijn rug belemmerde mij tijdens het hardlopen. Ik kwam in aanraking met yoga en meditatie en een verdieping van zowel de fysieke als de meditatieve kant vond plaats. Nu na 26 jaar yoga en meditatie gevolgd te hebben is er nog steeds iets nieuws te ontdekken. Door yoga en meditatie ga ik lichter door het leven. Ik ben me sterker en rustiger gaan voelen.
De yogaopleidingen die ik gevolgd heb hebben met elkaar gemeen dat het puzzelstukjes zijn naar een groot geheel. Uiteindelijk leiden yoga en meditatie naar alle antwoorden in jezelf.
Ieder lichaam is anatomisch anders gebouwd en daar heb je bij bepaalde asana’s voordelen van, ook nadelen. Maar dat is niet erg. Wat ik je in mijn lessen graag zou willen doorgeven is om jezelf zoveel mogelijk te ontspannen in wat nu is. Met geduld, oefenen en een lach maak je alles makkelijker voor jezelf.”

Hatha yoga

zaterdag, 11.15 uur 

Les boeken >
Marcela Garcia Probert

In 2015 woonde Marcela in het kader van onderzoek voor haar PhD in Palestina. Ze wilde graag sporten, maar omdat zij daar niet makkelijk buiten kon gaan hardlopen, deed begon zij zelf in huis yoga met video’s. In 2016 schreef zij zich in bij een studio om haar yoga practice te verdiepen. Ze probeerde vanalles uit: hatha, yin, kundalini, en Ashtanga. ” Dit was een periode waarin veel beweging in mijn leven was, en vond ik in yoga een stabiliserende factor. Yoga beoefening brengt jezelf naar het middel, maakt jezelf sterker en meer flexibel om de fysieke en mentale obstakels te overkomen.”

Nadat ik de voordelen van yoga had ervaren besloot ik een docentenopleiding te doen. Ashtanga was mijn keuze en de rede was als volgt: Ik vind de logica van Ashtanga heel interessant, de manier waarop de asanas ontwikkelen van de zonnegroeten op het begin (het warming up), tot de Lotus asanas in het einde. Elke asana bereidt je voor op de volgende. Ik vind het ook leuk om een vast order van houdingen te volgen, en de mogelijkheid om het in je eigen tempo te doen. De dynamisch vorm van de Ashtanga brengt jouw aandacht naar een reguliere en zachte ademhaling, het is een beweging meditatie.

Naast oefenen en leren Ashtanga, ben ik ook een PhD onderzoeker in midden-oosten studies bij de Leidse Universiteit. In het algemeen ben ik geïnteresseerd in de religieuze en spirituele ervaring in verschillende kaders zoals pelgrimage, overhangsrituelen, vormen van meditatie, etc. Doordat ik in het midden oosten ben gespecialiseerd, heb ik de ervaringen van moslims en orthodoxe christenen bestudeert. Mijn ervaring uit deze studie kan ik toepassen in yoga.

Mirja Zitzner

mirja Zitzner docent MareYogaMirja is opgegroeid in Duitsland en na wat omzwervingen via Engeland en Frankrijk is zij in 1998 in Nederland komen wonen. Mirja heeft in Duitsland Sociologie gestudeerd en in Nederland Kunstzinnige Therapie. Daarna heeft zij een aantal jaren in de Psychiatrie gewerkt.

Mirja  beoefent sinds ruim tien jaar verschillende vormen van yoga. In 2015 heeft Mirja een Vinaysa opleiding gevolgd bij Yoga Garden in Amsterdam (Anat Geiger en Marcel vd Vis Heil) en in 2016/17 een Vinyasa verdiepingsopleiding en de Yin opleiding.

In 2015 is Mirja begonnen met lesgeven bij Yoga Spirit. In oktober 2017 heeft zij het stokje van Eva overgenomen en sindsdien is zij blije eigenaresse van MareYoga.

“Yoga is voor mij een manier om niet alleen lichamelijk gezond te blijven, maar ook om mijn lijf  en geest te leren kennen zoals die is: met zijn sterke kanten en tekortkomingen. In de yoga (en daarbuiten, maar dat valt nog niet altijd mee…) probeer ik dit te observeren en hierin een milde en vriendelijke houding te ontwikkelen. Yoga is een fijn oefenveld voor zelfonderzoek  en -ontwikkeling. En daarnaast is het gewoon heerlijk om te bewegen! Ik hoop in mijn lessen je nieuwsgierigheid aan te wakkeren en dat yoga bij kan dragen om je thuis te voelen in en met jezelf.”

Gentle Hatha Flow
maandag 19.00 uur en  woensdag 10.30 uur

Yin Yoga
donderdag 19.00 uur

Vinyasa Yoga
maandag  20.15 uur, woensdag 9.15 uur en zaterdag 10.00 uur

Les boeken >
Extra docenten bij MareYoga

Naast docenten met een vaste les, heeft MareYoga ook een aantal docenten die ons  ondersteunen tijdens vakanties etc.

Barbara Klok
barbara klok docent MareYogaBarbara  maakte kennis met poweryoga en ashtanga vinyasa yoga bij Yoga-Spirit. Vanaf de eerste les bij Eva was ze verliefd op deze vorm van beweging. De combinatie van body&mind was precies waar ze naar op zoek was. Yoga en meditatie werden al snel heel belangrijk voor haar.
Op zoek naar meer verdieping, zowel in het lesgeven als in yoga/meditatie en de achterliggende filosofie, besloot Barbara in 2007 de opleiding tot docent te gaan volgen bij Yogamoves te Utrecht.

 

 

Meta Gosman  Meta Gosman docent Mare Yoga
Meta begon met yoga vanuit een behoefte aan meer rust, balans en lenigheid. Op zoek naar meer verdieping, zowel in yoga/meditatie als de achterliggende filosofie, heeft zij in 2010 een opleiding hatha yoga gevolgd.  In Meta’s  les ligt de nadruk op de ademhaling en het loslaten van spanning in het lichaam en geest. Dit probeert zij over te brengen op een zachte en ontspannen manier.

 

 

Hannah Groos

Hannah Groos

De eerste (power-)yogales van Hannah was in 2009, toen zij als alternatief voor de sportschool (waar ze niet graag kwam) een manier zocht om wel voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Zij werd direct enthousiast van de ervaring dat zowel lichaam als geest worden aangesproken. De dynamische lesvormen spreken haar het meest aan en in 2019 heeft zij de teachertraining Functional Vinyasa bij Yoga Garden gevolgd en afgerond.

“Waar ik begon met yoga om fit te blijven, heeft het me zoveel meer gebracht dan dat. De rust die het lichaam en de geest ervaart na een practice, maar ook het leren loslaten van ideeën, vaste patronen en verwachtingen. Ik sta aan het begin van een reis waarop ik nog heel veel hoop te leren van het menselijke lichaam en filosofie.”
   Vinyasa yoga, zondag 10.00 uur

2 Proeflessen voor €12,50?

Ja graag!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!