MareYoga • e-mail • Stille Mare 11, Leiden

Docenten

De docenten van MareYoga

klik op het plusje om meer te lezen

Anastasia Iliukihina

Anastasia Iliukhina

Anastasia Iliukhina docent MareYoga“Mijn wortels liggen in Rusland in de prachtige havenstad Vladivostok, aan de Japanse Zee. Ook heb ik 4 jaar in Sint-Petersburg gewoond.
Ik was toe aan een pauze en wilde de wereld zien, toen ben ik vertrokken naar Nieuw-Zeeland. Dit wáánzinnig mooie land heeft een groot cadeau aan mij gegeven – het ontmoeten van mijn man. De reis is toen verder gegaan naar het rustige Leiderdorp. Waar ik nu al sinds november 2011 woon. In 2016 hebben wij samen een wonder mogen aanschouwen: de geboorte van onze zoon Azarian.

Mijn eerste kennismaking met yoga was bijna twintig jaar geleden toen ik tekeningen met asana’s op een oud papier in mijn vaders boekenkast had gevonden. Ik keek naar de plaatjes en probeerde Sanskrit woorden te lezen en kreeg er een warm gevoel van in mijn hart.

In Sint-Petersburg heb ik in 2013 een Hatha Yoga opleiding afgerond en in 2017 een Kinder yoga opleiding. Yoga maakt mij sterk en tegelijkertijd zacht, ontspannen, soepel. Niet alleen lichamelijk maar ook in de manier van denken en leven, die ervaring wil ik met jullie delen. Hopelijk wordt het doen van de verschillende oefeningen als een ware massage voor je lichaam en geest, waardoor je steeds meer bevriend zult raken met jezelf.

Practice and all is coming”, zei Pattabhi Jois en ik ben het helemaal met hem eens.”

Hatha Yoga
dinsdag 20.15 uur

Les boeken >
Biljana Milanovska

docent Bibi MilanovskaBibi komt uit Macedonië en woont sinds 2016 in Leiden. Haar yogareis is begonnen in 2013. Als snel merkte ze op, dat het haar meer deed dan verwacht en meer dan alleen lichamelijk welbevinden. Groeiend bewustzijn voor adem, lichaam en geest, bracht haar  steeds meer in balans en het gevoel van vrede en vreugde dat zij naar een yoga les voelde, werd een krachtige motivator om zich meer in yoga te verdiepen. In 2019 heeft Bibi de Hatha en Vinyasa Yoga docenten opleiding bij Yoga Minds Academy in Amsterdam afgerond. Bibi geeft les in het Engels.
“Through the years I’ve been practicing different styles of Yoga. I love the slow and intentional movement, and finding the stillness in Hatha, the flowingness and rhythm of Vinyasa, the flexibility, strength, and the balance between the two in Yin/Yang, as well as the introspectiveness, softness, relaxation and release of Yin Yoga. Yoga is part of my life, on and off the mat. It helps me stay close to myself, in both body and mind, it motivates me to challenge myself, explore and push my boundaries, and grow personally. I’d love to see you in my classes so that we can learn and grow together.”

Yang Hatha Flow
zondag, 10.00  uur

(zwangerschapsverlof van 1.5. – 1.9.)

Les boeken
Hannah Groos

Hannah_MareYogaDe eerste (power-)yogales van Hannah was in 2009, toen zij als alternatief voor de sportschool (waar ze niet graag kwam) een manier zocht om wel voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Zij werd direct enthousiast van de ervaring dat zowel lichaam als geest worden aangesproken. Onder andere vanwege zwangerschappen was de beoefening van yoga niet heel consequent. Pas toen zij in 2013 kennis maakte met Yoga Spirit (de voorloper van Mare Yoga), werd ze een trouwe bezoeker van de verschillende yogalessen. De dynamische vormen spreken haar het meest aan en in 2019 heeft zij de teachertraining Functional Vinyasa bij Yoga Garden gevolgd en afgerond. Deze opleiding was een feest, door de kennis en inspiratie die overgedragen werd door Anat Geiger en Marcel vd Vis-Heil.

“Waar ik begon met yoga om fit te blijven, heeft het me zoveel meer gebracht dan dat. De rust die het lichaam en de geest ervaart na een practice, maar ook het leren loslaten van ideeën, vaste patronen en verwachtingen. Ik sta aan het begin van een reis waarop ik nog heel veel hoop te leren van het menselijke lichaam en filosofie.”

In het dagelijks leven is Hannah moeder van drie kinderen en leraar Klassieke Talen in het Voortgezet Onderwijs.

Vinyasa Yoga
Dinsdag, 18.45 uur

Les boeken
Karen Löhe

docent Karen LoheYoga is voor Karen haar al meer dan 20 jaar (in meer of mindere mate) een deel van haar leven, die haar helpt steeds weer terug te keren naar haar basis. Sinds  2018 volgt Karen met veel plezier de 4-jarige yogadocentenopleiding bij Samsara in Schiedam. In begin 2020 is ze gestopt met haar werk in de kinderopvang, om in alle rust te onderzoeken hoe yoga meer vorm kan krijgen in haar eigen leven en ook als werk.

“Voor mij gaat yoga niet zozeer om de uiterlijke houding. Voor mij gaat yoga om wat er van binnen gebeurt en hoe een houding voelt. Waar kun je ontspannen en loslaten? Hoe stroomt je adem? Wat doet de houding voor jou? Hoe kun je de houding aanpassen zodat die nog prettiger voelt voor jou? Wat gebeurt er in je hoofd? Zulke vragen zijn voor mij essentieel. In mijn eigen beoefening, en ook in het lesgeven. Daarnaast is er wat mij betreft geen ‘juiste’ houding of pose. Het enige is een juiste houding voor jou, in het huidige moment.  Dat kan er van moment tot moment en van persoon tot persoon anders uitzien. De vrijheid om jóuw houdingen te ontdekken, om te onderzoeken hoe het werkt bij jóu, daar ligt mijn passie in het lesgeven. “

Karen heeft naast de basisopleiding bij Samsara ook specialisaties in ‘Yoga met ouderen’, ‘Stoelyoga’ en ‘Yoga4Parkinson’.

 

 

Gentle Hatha Yoga

zaterdag, 10.00 uur

Les boeken >
Liesbeth Bergman

Liesbeth Bergman

liesbeth bergman docent MareYogaLiesbeth heeft zo’n 20 jaar ervaring met yoga en volgde in 2007 de Sivananda docentenopleiding in Schotland.

Daarna is zij bij Yoga Spirit (de voorganger van MareYoga) les gaan geven en doet dat nu inmiddels 10 jaar met veel plezier.

Liesbeth voltooit dec 2017 de 2-jarige meditatieopleiding voor docenten bij Deva Deva in Lisse.

“Ik zie yoga en meditatie als een way of life en wil beide vormen meer gaan integreren: door tijdens een yogales ook aandacht te geven aan de rust in jezelf en vanuit die stilte in concentratie met het lichaam bezig te zijn. Yoga en meditatie hebben mij een stevige basis gegeven om mee te bewegen met de uitdagingen van het leven.”

Yin Yang Yoga
vrijdag 10.00 uur

Les boeken >
Mirja Zitzner

mirja Zitzner docent MareYogaMirja is opgegroeid in Duitsland en na wat omzwervingen via Engeland en Frankrijk is zij in 1998 in Nederland komen wonen. Mirja heeft in Duitsland Sociologie gestudeerd en in Nederland Kunstzinnige Therapie. Daarna heeft zij een aantal jaren in de Psychiatrie gewerkt.

Mirja  beoefent sinds bijna 20 jaar verschillende vormen van yoga. In 2015 heeft Mirja een Vinaysa opleiding gevolgd bij Yoga Garden in Amsterdam (Anat Geiger en Marcel vd Vis Heil) en in 2016/17 een Vinyasa verdiepingsopleiding en de Yin opleiding. In de jaren daarna heeft zij bijscholingen gevolgd over Fascien Yoga, Yoga voor ouderen, Stoelyoga, Yoga voor Parkinson en Yoga voor de bekkenbodem.

In 2015 is Mirja begonnen met lesgeven bij Yoga Spirit. In oktober 2017 heeft zij het stokje van Eva overgenomen en sindsdien is zij blije eigenaresse van MareYoga.

“Yoga is voor mij een manier om niet alleen lichamelijk gezond te blijven, maar ook om mijn lijf  en geest te leren kennen zoals die is: met zijn sterke kanten en tekortkomingen. In de yoga (en daarbuiten, maar dat valt nog niet altijd mee…) probeer ik dit te observeren en hierin een milde en vriendelijke houding te ontwikkelen. Yoga is een fijn oefenveld voor zelfonderzoek  en -ontwikkeling. En daarnaast is het gewoon heerlijk om te bewegen! Ik hoop in mijn lessen je nieuwsgierigheid aan te wakkeren en dat yoga bij kan dragen om je thuis te voelen in en met jezelf.”

Gentle Hatha Flow                                         Yoga4Parkinson
ma 18.45 uur,  woe 10.30 en 20.15 uur              maandag 11.00 uur

Yin Yoga                                                              Stoelyoga
woensdag 18.45 uur                                               start bij voldoende belangstelling

Yang Hatha Flow (ENGL)
zondag 10.00 (vanaf mei)

Les boeken >
Fanny Alavoine
Fanny is een vinyasa yoga teacher met een liefde voor leren en steeds maar weer vragen naar het ‘waarom’. Op dit moment verdiept zij zich onder andere verder in therapeutische yoga, myofacial anatomy en yoga- filosofie.
Haar lessen zijn creatief en nodigen je uit om de mogelijkheden van jou lichaam te onderzoeken en de uitwerking van de oefinengen op alle lagen van je zijn te omarmen.
Naast yoga leraar is Fanny ook vormgever.
Fanny komt oorspronkelijk uit Frankrijk en geeft les in het Engels.
Fanny: “ I was a competitive athlete in Lead climbing from a very young age. Through intense training, I became strong and flexible. However,my body was an instrument I needed to optimize. Yoga allowed me to redefine her relationship with my body and create a more sustainable and safe way to move on the mat and in life: not about performance anymore but about freedom and connection.”
Extra docenten bij MareYoga

Naast docenten met een vaste les, heeft MareYoga ook een aantal docenten die ons  ondersteunen tijdens vakanties etc.

Alin Duraduryan

docent AlinAlins kennsimaking met yoga was in 2009 bij Yoga Spirit, de voorganger van MareYoga. Alin begon toen met Ashtanga Vinyasa Yoga wat voor haar een yoga practice voor het leven werd. In 2016 volgde Alin een yoga teacher training in India en sindsdien studeert zij yoga filosofie in de traditie van het Kashmir Shivaisme, en sinds 2022 Yantra Yoga. Alin komt oorspronkelijk uit Istanbul en is beeldend kunstenaar en schrift poëzie.
” The  emphasis of my asana research is understanding flow, creative movement and how we naturally move into asana or rather how asana unfolds itself naturally . In my practice I invigorate to research effortlessness while building strength and flexibility.

I call it awareness of awareness which is like’A dance of breath’ if you will bringing us together in the sacred space of yoga (union) joyfully.
I am deeply grateful for the possibility of sharing as such.”

 

 

 

Marlies Bonnetdocent Marlies Bonnet

Marlies volgt al jaren met veel plezier diverse yogalessen in de studio van Mirja. In 2020 is zij begonnen  met de Do In opleiding onder leiding van Lilian Kluivers. Do In is een eeuwenoude bewegingsvorm uit China met invloeden uit de Japanse shiatsu. Do In betekend strekkingen en beweging van het lichaam om de energie te laten stromen. Een Do In les bestaat uit ademhalings-en meditatieoefeningen, strekkingen, beweging en zelfmassage (shiatsu) of klopmassage.

Do In stimuleert het luisteren naar je eigen lichaam en daar de verantwoordelijkheid voor nemen. Op die manier werken de oefeningen ook het beste. Do In is daardoor geschikt voor alle leeftijden en alle lichamen. Marlies valt  regelmatig in voor Gentle hatha lessen.
Peter KarstenPeter
Peter beoefent sinds 2015 steeds opnieuw yoga en zit nu in de afronding van de  4-jarige docentenopleiding bij Saswitha. Van 2021 – 2023 had Peter een vaste wekelijkse les bij MareYoga, de komende periode blijft hij voor inval  aan de studio verbonden.
” Yoga geeft me vreugde, ontspanning en vitaliteit. Dit wil ik terug laten komen in de lessen. Door bewust te ademen, te bewegen en te ontspannen keer je vanzelf naar binnen en leer je je behoeftes van je verlangens te onderscheiden. Dit geeft je de vrijheid om te doen wat nodig is, zonder verstrikt te raken in oppervlakkige neigingen. De kunst is om hierin balans aan te brengen en te genieten van je verantwoordelijkheden, en tevreden te blijven als het tegenzit. Dit gaat met vallen en opstaan, dus laat je leiden door, geduld, liefde en doorzettingsvermogen.”

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!